Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев участва в националната среща на фирмите в автомобилния бранш

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев участва в националната среща на фирмите в автомобилния бранш. Темата на събитието, което се проведе под патронажа на президента Плевнелиев, беше „Тенденции и бъдеще на автомобилния бранш“.

"Заставам пред вас като президент и като човек, за да ви уверя, че всяка инициатива на Клъстера ще получи широка подкрепа и заедно имаме всички предпоставки да успеем. Скоростта, която набра Клъстерът, трябва да се запази и умножи по пътя към реализирането на целта за привличане на инвеститор с цялостен завод за производство на автомобили", заяви Росен Плевнелиев, който откри форума.

Аутомотив Клъстер България (АКБ) и австрийската компания LKW WALTER подписаха меморандум за сътрудничество с цел споделяне на ноухау и технически опит в интермодален терминал във Видин. Арх. Любомир Станиславов представи за първи път проекта Ауто Парк България във Видин и разгледа възможностите за изграждане на изцяло нов автомобилен завод в града, за което първа стъпка е създаването на интермодален терминал в близост до Дунав мост 2.  Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов подчерта, че в автомобилния сектор в България се очакват нови инвестиции на стойност около 350 млн. лв.

  • Начало
    • Новини
      • Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев участва в националната среща на фирмите в автомобилния бранш