Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев участва в тринадесетата среща на високо ниво на международния център  „Низами Ганджави“

Президентът Росен Плевнелиев участва в тринадесетата среща на високо ниво на международния център за толерантност и диалог „Низами Ганджави“. Форумът, посветен на хуманитарните предизвикателства и на евро-средиземноморското партньорство, се проведе в Атина между 22 и 23 ноември в сътрудничество с фондация „Мариана Вардиноянис“.

Лидери от цял свят обсъдиха проблемите в Средиземноморския регион.  Революциите, вътрешното напрежение и войните (особено в Сирия и Либия) доведоха до срив на държавните структури и икономиките на редица страни. Това предизвика огромни бежански и миграционни вълни – безпрецедентно предизвикателство пред европейските държави.

Участниците във форума дискутираха в пет панела, посветени на бежанската вълна, незаконния трафик на хора, мултикултурализма, сепаратизма и трайния мир в региона.

  • Начало
    • Новини
      • Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев участва в тринадесетата среща на високо ниво на международния център  „Низами Ганджави“