Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев участва в среща с европейски журналисти по повод откриването на българското председателство на Съвета на ЕС

Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев, премиерът на Република България (2001-2005) Симеон Сакскобургготски и министърът на външните работи (2001-2005) Соломон Паси участваха в среща с европейски журналисти в София Тех Парк. В дискусията взеха участие над 50 представители на водещи европейски медии, отразяващи българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Домакин на събитието бе Junior Achievement България, а модератор – Максим Бехар.

Росен Плевнелиев и Симеон Сакскобургготски са част от висш консултативен политически съвет, сформиран от министър-председателя Бойко Борисов в подкрепа на българското председателство. Заедно със Соломон Паси отговаряха на въпроси, свързани с постигнатото от България като член на ЕС през последните 11 години, с предизвикателствата и инвестициите в областта на ИКТ и стартиращите предприятия и развитието на новите технологии в страната.

Президентът Плевнелиев очерта и ролята на България на Балканите като добър приятел и съсед на всички– „Борим се за това мирът да се възцари в региона и старите вражди да бъдат загърбени. Работим за свързаност в региона…В областта на ИКТ България е била на водещо място по износ на компютри и запаметяващи устройства в света и сега се стремим да се фокусираме върху тази индустрия. България е страна, която гледа напред“ – допълни още той.

  • Начало
    • Новини
      • Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев участва в среща с европейски журналисти по повод откриването на българското председателство на Съвета на ЕС