Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев взе участие в Шестия глобален форум на Международния център за толерантност и диалог „Низами Ганджави“

Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев взе участие в Шестия глобален форум на Международния център за толерантност и  диалог „Низами Ганджави“ в Баку, Азербайджан. Бивши и настоящи държавни ръководители от близо 50 държави обсъждаха теми свързани с външнополитическите стратегии на големи икономики като САЩ, Русия и Китай – тяхната роля за глобалния баланс, както и предизвикателствата пред развиващите се страни, бъдещето на Балканите, проблемите на мултиетническите държави и други.

България бе представена от трима президенти – Петър Стоянов (1997 – 2002), Георги Първанов (2002 – 2012) и Росен Плевнелиев (2012 – 2017). С тях разговаря и президентът на Македония Георге Иванов.

Росен Плевнелиев, който е и член на борда на „Низами Ганджави“,  участва в панел, посветен на бъдещето на модерните многоетнически държави и тяхното мирно и справедливо управление. 

Президентът Плевнелиев се срещна и с Винт Сърф, известен като бащата на интернета.

  • Начало
    • Новини
      • Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев взе участие в Шестия глобален форум на Международния център за толерантност и диалог „Низами Ганджави“