Заменете този текст с вашия

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев участва в международния форум "Глобсек" в Братислава

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев и член на борда на GLOBSEC е на посещение в Словакия по повод участието си в тазгодишната среща на Глобалния форум по сигурността в Братислава. Събитието се провежда ежегодно в словашката столица и е една от най-важните световни конференции по въпросите на сигурността. На форума и тази година присъстват стотици участници от цял свят, между които президентите на Словашката република, на Република Естония, Хърватия, Полша, министър-председатели и министри. Основни теми на форума са глобалната среда за сигурност, новите реалности в  международните отношения, лидерството в съвременната политика, търговските войни,  климатичните промени и др. Форумът бе открит от президента на Словашката Република Андрей Киска.

В рамките на своята визита президентът Плевнелиев се срещна със словашкия държавен глава, както и с външния министър Мирослав Лайчак, с когото обсъдиха бъдещето на Европейския съюз, Брекзит, предизвикателствата пред сигурността в регионален и в глобален план.

Президентът Плевнелиев участва в панела, посветен на бъдещето на устойчивите инвестиции, насочени към измерими, социално отговорни и разумни инвестиции, целящи положително въздействие върху хората и природата, наред с чисто финансови ползи.

Президентът Плевнелиев е част от работна група, която изготви доклад на тема Новият политически цикъл в Европа 2019-2024: Идеи идващи от Централна Европа. Докладът бе публикуван и е във фокуса на тазгодишната конференция. Авторите, сред които е Президентът Плевнелиев, вярват, че идеите, развити в доклада, ще се имат силен отзвук в Европа. В рамките на форума те дискутират ролята, която докладът може да има за бъдещата европейска политика, как да усилят влиянието на идеите им и какви са следващите стъпки на проекта и на съвместните им усилия към изграждане на конструктивна визия за Европа.  

  • Начало
    • Новини
      • Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев участва в международния форум "Глобсек" в Братислава