Президентът Росен Плевнелиев и председател на фондация „Решения за бъдещето“ участва в първата дигитална (не)конференция в България (The Digital Unconference 1.0)

Президентът Росен Плевнелиев и председател на фондация „Решения за бъдещето“ участва в откриването на първата дигитална (не)конференция в България (The Digital Unconference 1.0).  

Събитието, на което присъстваха над 1000 участници, се проведе в София Тех Парк и бе организирано с партньорството на фондация „Решения за бъдещето“.  Форумът бе открит от президента Росен Плевнелиев, вицепремиерa Лиляна Павлова и председателя на Агенцията за електронно управление Росен Желязков. Специален гост бе и българският еврокомисар по цифровата икономика и общество – Мария Габриел, която очерта приоритетите на България и Европейския съюз в контекста на дигиталната революция. Целта на събитието бе да създаде платформа, на която политици, представители на водещи технологични компании и неправителствени организации дискутираха относно Европейската дигитална визия по време на Българското председателство на съвета на ЕС както и предизвикателствата пред европейската икономика в ерата на дигитализацията. 

Темите в различните панели бяха единният цифров пазар, електронното управление, дигиталното здравеопазване, образование, медии, финанси и други.  За разлика от традиционните конференции, (не)конференцията, е интерактивен формат, който цели всички присъстващи да участват наравно в дискусиите по поставените теми. (Не)конферентните сесии бяха обобщени в кратки резюмета, които бяха предадени на еврокомисаря Мария Габриел с цел да се оптимизира политиката на дигиталното общество.

Фондация Решения за бъдещето


  • Начало
    • Новини от фондацията
      • Президентът Росен Плевнелиев и председател на фондация „Решения за бъдещето“ участва в първата дигитална (не)конференция в България (The Digital Unconference 1.0)